''Zelf meer regie over mijn angsten!''

Afhankelijk van de problematiek en doelen kiezen we de juiste therapievorm.

  • Dramatherapie als u bijvoorbeeld weerbaarder wilt worden of juist agressie wilt leren beheersen en een andere manier van communcieren wilt leren.
  • Ontspanningsoefeningen en lichaamsgerichte ervaringsoefeningen als u bijvoorbeeld dichterbij u gevoel wilt komen
  • EFT als er sprake is van trauma

Wat is EFT?  
De afkorting EFT betekent Emotional Freedom Techniques. Deze techniek wordt toegepast om o.a. trauma’s, fobieën, lichamelijk of psychosomatische klachten (hoofdpijn, migraine, rugpijn,) en verslavingen te behandelen. Het doel van de techniek is het stapsgewijs neutraliseren van emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen.

Voor wie is EFT?        
EFT is gericht op angsten en trauma’s die u belemmeren. Het is voor iedereen inzetbaar, zowel voor volwassenen, jongeren, kinderen  als ook voor baby’s samen met hun opvoeders.

Waar helpt EFT bij?  
Zitten emoties opgedaan in uw verleden u nog dwars? Reageert u te emotioneel in bepaalde omstandigheden en wilt u dat niet meer? Hebt u last van vliegangst, hoogtevrees, angst voor ziekten, nagelbijten? Dan kunt u na een EFT behandeling dezelfde omstandigheden meer ontspannen tegemoet treden. En er zijn binnen mijn praktijk ook veel goede resultaten bereikt met EFT als ondersteuning bij het stoppen van roken of drinken.

Wat gaan we doen?
EFT is een op acupunctuur gebaseerde techniek van kloppen met vingertoppen op bepaalde punten op uw gezicht, romp en handen. We zoeken eerst in een kort gesprek naar ervaringen die achter de emoties zitten die u belemmeren. Met uw specifieke beelden in herinnering kloppen we op de EFT punten. Het is goed mogelijk dat binnen een paar minuten de intensiteit van de emoties al zakt. Ook negatieve overtuigingen zoals: ik ben niets waard, ik kan het toch niet etc., kunnen door EFT sterk in kracht afnemen.

Hoe lang duurt een behandeling?   
EFT is snel effectief. Bij enkelvoudige trauma’s en angsten is een korte behandeling van 2 tot 5 sessies voldoende. Bij meervoudige trauma’s is dit sterk afhankelijk van het behandelproces. Als de problematiek zich er voor leent, kan ik u leren hoe u deze techniek zelf kunt toepassen.