We maken samen bijvoorbeeld tekeningen.

Waarom naar Andersomgaan?
Soms zijn er momenten dat je je niet fijn voelt. Dat heeft iedereen wel eens. Maar je kunt er zo veel last van hebben dat je zou willen dat er iets gebeurt… Er zijn allerlei redenen waarom je je vervelend kan voelen. Op de pagina "Voor wie" staat een heel lijstje. En samen komen we er anders wel achter. Bij Andersomgaan bedenken we goeie spelletjes en dingen die je kunnen helpen!

Hoe gaat het als je bij mij komt voor begeleiding?
Ik heb van te voren al een gesprekje met je ouder(s) of begeleider(s) gehad. Als jij dan kennis komt maken, lopen zij eerst even mee. We hebben dan een gesprekje over wat jij wilt en wat je lastig vindt. Over waarom je bij me komt. En ik leg jou uit wat we kunnen gaan doen en laat je speelgoed zien. Dan gaan we samen spelen!

Wat gaan we doen?
We bouwen een hut, we doen spelletjes, maken tekeningen, verkleden ons, maken verhalen met de handpoppen of doen rollenspelen… Het hangt er ook vanaf wat je zelf leuk vindt. Je komt dan een keer of vier bij me. Ik probeer je ondertussen nog beter te begrijpen. Waar heb je last van, hoe komt dit en op welke momenten? Waar zou je mee geholpen zijn? Ik leer je daarbij beter kennen en bedenk spelletjes en oefeningen die jou kunnen helpen.

Behandelplan, wat is dat?
Ik stel ondertussen een behandelplan op. Hierop beschrijf ik wat je kan leren om beter om te gaan met lastige gevoelens en wat je nodig hebt van je omgeving. Dit bespreek ik met jou en met je ouder(s) of begeleider(s). En dan? Daarna gaan we nog een paar keer door met oefenen en spelen. Totdat jij en/of je ouder(s) en ik zien dat jij weer lekker in je vel zit!

Ben je na mijn begeleiding een ander kind geworden?
Nou, nee. Dat is niet de bedoeling. In de kern blijf je wie je bent. Je bent helemaal goed zoals je bent! Alleen kan je anders omgaan met gevoelens en moeilijkheden. En sta je sterker in je schoenen, zit je lekkerder in je vel!

En hoe zit het met de privacy?
Een gesprekje met je ouder(s) of begeleider(s) bereiden we samen voor, als je dat wilt. Mochten er dingen zijn die je liever voor jezelf houdt, dan houd ik daar rekening mee. Als er een reden is om met leraren van school te overleggen over jou, dan bereiden we dat ook samen voor. Op deze manier zorgen we ervoor dat je altijd weet wat er over jou besproken wordt en komt er niets aan bod wat jij niet wil. Als je wilt maken we samen een boekje, waardoor je aan je ouder(s) of begeleider(s) kan laten zien wat je gedaan hebt.

Heb je hier vragen over?
Je mag me altijd bellen, smsen of appen op 06-15149141! Mailen kan ook, kijk bij "Contact" voor meer informatie.